אין ספק, לכל שיטת בישול יש את היתרונות שלה, בעוד ששיטת סו ויד (סו וויד) מציעה יתרונות של בריאות והפחתה בקלוריות. בואו נגלה כיצד בישול סו ויד מציע יתרונות על פני שיטות בישול אחרות. אם אתם חובבי בישול, השורות הבאות עבורכם.
היתרון בשיטת בישול Sue Weed הוא, שזו דרך לאנשים להכין אוכל בריא ולדאוג פחות מהקלוריות שהם צורכים במהלך היממה. שיטת הבישול של סו וויד קיימת מאז שנות השבעים. היא נוצרה על ידי סו וויד, שרצתה לבשל אוכל בריא שאנשים ירצו לאכול מזון בריא, ובאמת ייהנו ממנו. דרך הבישול הזו היא דרך מהנה וקלה להכין ארוחות בריאות מבלי לוותר על הטעם, אבל חשוב לזכור שצריך להצטייד בציוד מסוים בכדי לבשל בשיטה מהפכנית זו. לפני שנדבר על סו ויד ועל שיטות בישול אחרות, בואו נבין בעצם כיצד שיטת הבישול תשפיע על הטעם של האוכל שלנו, על האיכות שלו, על ערכו התזונתי, על המרקם שלו ועוד.
רגע לפני שנדבר על בישול סו ויד ושיטות בישול אחרות, בואו נבין כיצד שיטת הבישול משפיעה עלינו. בואו ניקח את הדוגמה של גרילי פחם. הם מייצרים עשן שעלול להשאיר את טעמו של האוכל שרוף או מריר, ואילו גריל גז אינו נתקל בבעיה זו.
בסופו של דבר, סוג שיטת הבישול שאתם מבשלים באמצעותה, יכולה לקבוע את טעם האוכל שלכם. גריל פחם מייצר עשן שיכול להשאיר את טעם המזון שרוף או מריר. גריל גז, לעומת זאת, אינו נתקל בבעיה זו ולא ישנה את טעם האוכל שלכם. אבל זה לא הכול. המרקם של המזון ישתנה, הערך התזונתי שלו, הריח של המזון ועוד.
בישול סו ויד הוא בישול שמתבצע ללא הפרזה בתיבול המזון. בפועל, כיום כבר לכולם ברור שיותר מדי תבלין לא טוב לבריאות שלנו. הסוכר במזון עלול לגרום לסוכרת ולעלייה במשקל, בעוד שתבלינים אחרים עלולים לגרום לזיהומים פטרייתיים אם תגזימו איתם.
לדוגמה, מרוות העשבים הפופולרית שימשה לטיפול בסוכרת ביוון העתיקה, אך היא עלולה לגרום לפטרייה בכפות הרגליים אם תגזימו איתה בתיבול האוכל שלכם. עוד חשוב לזכור, בישול סו ויד מתבצע בשקיות אטומות בד"כ. בואו נבין מדוע זה יתרון.
בישול סו ויד מאופיין עם תהליכי בישול מדויקים מאוד הנמדדים באמצעות מד חום. כמו כן, בישול סו וויד מתמקד בד"כ בבישול מזון בתוך שקיות אטומות. זה אומר שהמזון שלכם לא נוגע לרגע אחד בשמן. זה מעולה עבור מי שמקפיד לא לצרוך מאכלים מטוגנים. אם אתם צריכים פרטים נוספים, אנחנו ממליצים לפנות לקורסים בתחום של סדנאות בישול סו ויד.