סרטן - מצד אחד חיה מעניינת ואולי מעט מפחידה, ומצד שני אחת המחלות הארורות והקשות ביותר שידע האדם. ישנם סוגים רבים של סרטן שיכולים לתקוף כל אד וגם היום, למרות השיפור הרב בתחום מבחינת הרפואה המודרנית, לא מעט אנשים מתים מהמחלה הזו מידי שנה. גם היום, מנסים טובי המומחים להבין כיצד אפשר למגר את התופעה הזו.
כמות המחקרים שנעשו בנושא עצומה, אך כאן נתמקד באחד בודד, שנערך לפני הרבה מאוד שנים, בשנות ה-30 של המאה הקודמת. את המחקר ערך הבוטנאי היהודי-גרמני אוטו היינריך ורבורג (עוד על ורבורג אפשר לקרוא כאן, מתוך ויקיפדיה) ובו הוא טען כי הסיבה להתפתחות תאים סרטניים נעוצה בין היתר ברמת החומציות בסביבה בה חיים התאים הבריאים.
ברגע שהחומציות גבוהה, חלוקת התאים הרגילה משתבשת, מה שיכול להביא בהמשך להתפתחות סרטן. תזונה נכונה למניעת סרטן - דיאטה בקלות על פי תיאוריה זו, אשר הוכחה כנכונה מעל לכל ספק כבר לפני שנים, לרמת החומציות בגופינו יש השפעה אדירה על הסיכוי שלנו לחלות בסרטן. מאחר והתזונה שאנחנו צורכים משפיעה ישירות על רמת החומציות הזו, הרי שבעזרת דיאטה נכונה או תזונה בריאה, אפשר גם אפשר למגר את הסרטן.
תוכלו לשאול כל אדם והוא יגיד לכם בפה מלא: מי שישמור על תזונה בריאה ויתעקש לאכול פירות וירקות, לדוגמא, יוכל בהרבה מהמקרים להתגבר על הסרטן או לפחות לדאוג שמצבו הבריאותי לא ידרדר. ישנם לא מעט מקרים אשר ממצביעים על כך ומראים מעל לכל ספק כי אדם אשר שינה את אורח חייו מבחינה זו, שיפר משמעותית את מצבו הבריאותי והתגבר גם על המחלה הנוראה מכל.
כעת, ברור מדוע: לכל מזון שאנחנו צורכים, מהמים (אשר להם לרוב חומציות מאוזנת שאינה משפיעה על רמת החומציות בגוף), דרך הירקות והפירות ועד למזון מן החי, יש רמת חומציות מסוימת. לא מפתיע לגלות שהמאכלים התעשייתיים, המזון המהיר והמוצרים מהחי הם בעלי החומציות הגבוהה ביותר. המוצרים מן הצומח, ובעיקר הפירות והירקות הירוקים, עם בעלי החומציות הנמוכה ביותר, או אם תרצו - הם הבסיסיים ביותר (כך נקראים מזונות בעלי חומציות נמוכה).
אם כך, מדוע איש לא מגלה לנו את העניין הזה? לשאלה הזו אין תשובה ברורה. אבל, ישנה אישה אחת, אמיצה ובעלת כוחות אדירים, שהוכיחה את זה מעל לכל ספק. קוראים לא קריס כאר והדיאטה בה היא נקטה מתעתדת לשנות את העולם ולהפוך על פיה את הגישה לטיפול ולהתמודדות עם סרטן.
בגיל 31 , עולמה של קריס כאר חרב עליה: באמצע החיים היא קיבלה את בשורת האיוב - יש לה סרטן בכבד ובריאות, או ליתר דיוק: 22 גידולים מסוג שאינו ניתן לטיפול, למעשה. עבור כל אדם רגיל, בשורה כזו היא ממש כחריצת דין. עבור קריס כאר, זו הייתה בסך הכל קרית השכמה. כי קריס, שהייתה עד לאותו זמן שחקנית וצלמת שלא ניהלה חיים בריאים, בלשון המעטה, החליטה שהיא נאבקת עד הסוף.
אחרי ההלם הראשוני החליטה קריס ללכת ללמוד תזונה ושם נחשפה לעניין החומציות של הגוף והקשר שלה להתפתחות הסרטן. אז, עוד מבלי לקרוא לעניין בשם, היא פיתחה מספר תיאוריות וקבעה לעצמה מנהגים חדים בכל הנוגע לתזונה. אם שמעתם על דיאטה של קריס כאר, זה בדיוק העניין: זו דיאטה שנועדה להילחם בסרטן. וגם הצליחה.
היום, שנים לאחר שקיבלה את הבשורה המרה, קריס עדיין חיה. לא רק חיה, אלא נראית ומרגישה הרבה יותר טוב. מסתבר שיש דבר כזה תזונה לחולי סרטן, תזונה בריאה שיכולה לעכב, למנוע ואולי אף למגר את המחלה לחלוטין. ואם זה טוב בשביל מי שכבר חלתה, זה בוודאי יהיה טוב עבור כל אחד מאיתנו, כדי להפחית את הסיכוי לחלות.
הדיאטה של קריס כאר מתבססת על עיקרון אחד מוצק: חשוב לשמור על רמת חומציות מסוימת, שבה הגוף מתפקד בצורה הטובה ביותר. לפי קריס, הרמה הזו צריכה להיות מעט גבוהה מ 7- (שזהו המספר המסמל איזון בין החומציות לבסיסיות של הגוף). אבל השאלה העיקרית היא: כיצד מגיעים לרמה כזו של חומציות?
נתחיל עם מה שלא: לא קפה, לא סוכר לא פחמימות רגילות, לא בשר, לא דגים ולא מוצרי חלב או מוצרים אחרים מן החי. כמובן שאי אפשר לא לאכול את כל אלו לחלוטין (אלא אם כן אתם טבעוניים, ואז יהיה לכם כמובן קל יותר) - אך קריס לא דורשת מכם להפסיק לאכול אותם לגמרי, אלא להפחית כמה שאפשר. המטרה? כמו שאמרנו, להישאר בתחום הנורמלי.
אז מה כן? בעיקר דברים מן הצומח, מוצרים טבעיים, פחמימות מורכבות ומעל לכל - ירקות ירוקים ופירות ירוקים. האחרונים הם המסייעים הטובים ביותר לשמירה על רמת חומציות טובה, ולכן קריס ממליצה לצרוך אותם. כדי שיהיה לכם קל יותר, הכנו טבלה שנחלקת לגורמים מעלי חומציות וגורמים מורידי חומציות:
מה מעלה את החומציות בגוף? | מה מוריד את החומציות בגוף? |
אלכוהול | אבוקדו |
קפה | עשב חיטה |
חלבון שנמצא בבשר ודגים | ירקות ירוקים מכל סוג |
סיגריות | לימון (למרות שהוא חמוץ) |
ארוחות כבדות | עדשים |
סוכר חום | זיתים ירוקים |
סוכר פירות | נבטים |
דבש | עגבניות טריות |
מלח שולחן | |
רוטב סויה | |
שמרים | |
תה שחור | |
קטשופ |
חשוב לזכור כי אין כאן כל כוונה לגרום לכם להפסיק לצרוך את כל אותם גורמים חומציים, ולהתחיל לצרוך רק את הלא חומציים, הבסיסיים. הכל צריך להיות במינון, כאשר מומלץ מאוד לנסות להפחית בצריכת העמודה הימנית ולהגביר את צריכת הפריטים שבעמודה השמאלית.
כמו כן, זכרו כי הרשימה הזו חלקית כמובן, וכי ישנם עוד מזונות וגורמים משני הצדדים של המשוואה הזו. חשוב לציין כי קריס כאר עצמה עורכת מידי כמה זמן תהליך ניקוי רעלים של 21 יום, אשר מסייע לנקות את הגוף מהשאריות הלא רצויות שמצטברות בו. חלק מהתהליך הוא צריכת כמויות גדולות של מים, משום שהנייטרליות שלהם מאפשרת להשתמש בהם כגורם מנקה לכל דבר ועניין.
בשורה התחתונה, זכרו כי תזונה בריאה ונכונה צריכה להיות מנת חלקו של כל אדם. מי שייזכר לעבור לתזונה נכונה רק לאחר שיחלה, עשוי לגלות כי איחר את הרכבת. יש לסגל הרגלים בריאים עוד מגיל צעיר וכמה שיותר מוקדם.