דלקת, במובן הבסיסי ביותר שלה, נועדה לתכלית טובה: זהו אחד מתהליכי הריפוי המרכזיים של גוף האדם. הבעיה היא שלעיתים, המצב משתבש. המערכת החיסונית מאבדת את השליטה שלה, והפעילות שלה נמשכת גם כאשר הריפוי הסתיים, לפחות לכאורה. מצבים אלה יוצרים דלקות, חלקן כרוניות, אשר מביאות לחוסר נוחות ולסיכונים בריאותיים שהם הכול חוץ מפשוטים.
בכל זאת, יש בנמצא פיתרון, ואפילו יעיל במיוחד, למטרת מניעת דלקות. כיום, ידוע הקשר בין תזונה לדלקות, כך שברור ששינויי הרגלי התזונה, ומעבר לתפריט תזונה נכונה, מהבחינה הזו, יכולים רק לסייע. אבל מהי התזונה האידיאלית?
מניעת דלקות, וזה לא דבר מפתיע, מכניסה לתמונה הרבה מאד מאכלים, כולם עמוסים ברכיבים תזונתיים החשובים במיוחד עבור הגוף גם מבחינות אחרות. מקום מרכזי, במשוואה הזו, מקבלים פירות וירקות: את הפירות רצוי לאכול יחד עם הקליפה (כאשר הדבר אפשרי), בעוד שמבחינת הירקות רצוי להעדיף את אלה.. ובכן – הירוקים. המלצה תזונתית יעילה היא על חמש עד שש מנות ירק טרי, בתוספת למנה אחת של פרי מדי יום.
דגש חשוב אחר צריך להיות על חומצות שומן, ובכלל זה אומגה 3. שומנים אלה נמצאות בכמויות ראויות בדגים, בגרעיני דלעת, בזרעי פשתן ועוד. מבחינת השומן בלתי רווי, רכיב חשוב נוסף, הרי ששמנים, אבוקדו או אגוזים מכילים אותו בכמות ראויה. נוגדי חמצון חשובים אף הם, ולו מכיוון שבכוחם לעכב את הפעילות של אותם רדיקלים חופשיים, אשר לא רק מעוררים את התגובות הדלקתיות – אלא גם מאיצים את קצב ההזדקנות של הגוף והעור. מזונות עשירים בחלבונים משלימים את המשוואה, כמו גם ההקפדה שחייבת להיות על צריכת מים בכמות מספקת.
מן העבר השני של המשוואה, יש לא מעט מזונות שלא רק שלא יכולים לבצע את המשימה של מניעת דלקות, אלא עלולים להחמיר אותן. ככלל, ההמלצה הברורה היא להימנע מצריכה של מוצרי מזון מעובדים ובעלי כמויות שומן גדולות, לרבות נקניקים או סוגים מסוימים של בשר אדום. גם מוצרים מטוגנים או צלויים, כמו גם מוצרים מקמח לבן, אינם תורמים, בלשון המעטה, לדלקות. מתוקים, סוכר לבן, שתייה מוגזת ודברי מאפה משלימים את משוואת ה"אל תעשה", או לכל הפחות "עשה כמה שפחות".
במהלך השנים, יותר ויותר אנשים גילו את היתרונות של תוספי תזונה מסוגים שונים. גם במקרה של מניעת דלקות, התוספים יכולים לסייע גם לסייע. התפקיד העיקרי של התוספים, ברמה הכללית, הוא להעלות את רמתם של החומרים המקטינים את הדלקות בגוף, ולהוריד את אלה שמלבים אותן. סלדרין הוא תערובת חשובה ראשונה, אשר גם מסייעת להפחתת ייצור גורם דלקת בשם IL-6. המוצר מגיע בחפיסה של 525 מיליגרם, ויש ליטול שתיים עד ארבע כמוסות ממנו מדי יום, יחד עם הארוחות.
שורש כורכום הוא רכיב חשוב נוסף למטרת מניעת דלקות, אשר צורה מקובלת של צריכתו היא תמצית תקנית. צמח מרפא זה פועל אף הוא בדרכים שונות עבור הגוף, ונדרש ליטול 2-3 כמוסות שלו, מדי יום. תוספי תזונה מרכזיים אחרים הם תמצית תקנית בוסוואליה (צמח מרפא גם כן), פיקנוגנול, קוורצטין קומפלקס ואחרים.