אבות המזון – המדריך המלא !
אבות המזון הם אבן הבנייה של הגוף האנושי, אולם רבים מאיתנו פשוט לא מודעים לחשיבות החיונית של תזונה המושתת על חמשת אבות המזון. לפיכך, במדריך הבא, נבאר את הפירוש למונח אבות המזון, ונברר מהם קבוצות המזון העונות לשם אבות המזון.
אבות המזון, הם רכיבים תזונתיים בסיסיים, הנחוצים להתפתחותם, לתפקודם ולבריאותם התקינה של בני האדם. שכן, היעדר של אחד מן המרכיבים הללו, עשוי לגרום לנזקים גופניים, ואף למצב של תת תזונה ועיסוק .
על פי רוב, נהוג לחלק את אבות המזון, לחמש קבוצות מובחנות: ויטמינים, מינרלים, חלבונים, פחמימות ושומנים.
ויטמינים מסייעים לתהליכי הגדילה, לתהליך העיכול, למערכת העצבית למניעת מחלות לב, סרטן ועוד, כאשר לכל ויטמין ייעוד משלו, כך למשל ויטמין A מונע חמצון ומשפר את הראייה, ויטמין K אמון על קרישת הדם ומניעת זיהומים, ויטמין D אחראי על ספיגת זרחן וסידן, ויטמין B12 מסייע בתהליך הגדילה, לייצור כדוריות הדם האדומות ועוד.
כאמור, ניתן לזהות שלושה טיפוסים שונים של פחמימות: חד סוכרים, רב סוכרים ודו סוכרים.
השומנים אמונים על התפקידים הבאים: מספקים לגוף שכבת הגנה ובידוד, בניית קרום התא ויצירת מאגרי חירום להפקת אנרגיה.
ישנם שני סוגים של שומנים: שומן צמחי – הוא למעשה חומצת שומן בלתי רוויה, כגון שומן המצוי באבוקדו, טחינה, שקדים, שמן זית, שומשום ועוד. לעומתו שומן מן החי – הוא למעשה חומצת שומן רוויה שמקורה במזון כגון בשר, ביצים חלב וכו'.
לסיכום, ניכרת חשיבותה הרבה של תזונה המכילה את חמשת אבות המזון: פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים ומינרלים, לתפקודו התקין של הגוף, ולכן יש צורך לנסח תוכנית דיאטה אשר תכלול את כל חמשת אבות המזון.